Lezing: Hoe Gaat Het Met De Dagvlinders?

Lezing: Hoe gaat het met de dagvlinders?

Datum: 15 nov. 2023
Tijd: 20:00 - 22:00

Locatie
Clubhuis De Steenuil


Veranderingen in de vlinderstand in de laatste 15 jaar in Nederland en Culemborg door Kars Veling en Annette van Berkel.

Hoe is het nu met onze dagvlinders? Veel mensen klagen dat ze zo weinig vlinders zien op de vlinderstruik. En in de dagvlinder-monitoringroutes staan de tellers ook vaak verrast te kijken wat ze nu weer niet tellen en soms juist wel. Hoe zit dat nu? Met de effecten van de droge lentes en hete zomers en warme winters? Kars zal de nieuwste ontwikkelingen in de vlinderstand met ons delen. Hij kijkt naar de landelijke situatie, maar omdat hij ook Culemborger is ook juist naar hoe het hier in ons werkgebied zit. Annette zal een en ander prachtig aanvullen met schitterende vlinderfilms.

Kars Veling en Annette van Berkel zijn beide bioloog en werkzaam voor De Vlinderstichting, Kars als projectleider (en natuurfotograaf) en Annette als filmmaker. Wanneer: woensdag 15 november, toegang gratis. Waar: De Steenuil, Steenovenslaan 20, 4101 AM Culemborg. Tijd: 20.00 –22.00 uur (u bent welkom vanaf 19.30 uur). Voor meer info: Annette van Berkel, lezingcoor@nvwc.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *