Historische Wandeling Weurtsche Straatje

Historische wandeling Weurtsche Straatje

Datum: 15 mei. 2022
Tijd: 14:00 - 16:00


Ontdek en beleef zondag 15 mei met Het Dijkmagazijn en Historisch Besef het Weurtsche Straatje. Het dijkje stamt uit de 11de eeuw. Het werd later overbodig als dijk en omgevormd tot een ‘straatje’ waar vee over kon lopen. Nu is het dijkje weer toegankelijk. Wie de geschiedenis hoort van dit gebied ziet nóg meer sporen van vroeger. Bijvoorbeeld een paar uitzonderlijke bomen. Er heeft zelfs een burcht gestaan, waar zich dramatische taferelen hebben afgespeeld.

Historisch Besef Beuningen brengt de geschiedenis tot leven van de dorpen Beuningen, Ewijk, Weurt en Winssen. Meer info www.historischbesefbeuningen.com.

Tip: trek stevig schoeisel aan. De wandeling is ongeveer 3 kilometer over de zandpaden en de dijk. De overhangende takken en boomwortels maken het romantisch, maar wel alleen voor mensen die goed ter been zijn.

Al 25 jaar samen naar de Waal
Het Dijkmagazijn bestaat 25 jaar! We vieren het jubileum met onze Beuningse partners. Een heel jaar lang zijn er op allerlei plekken in de gemeente bijzondere activiteiten te doen. Alles staat in het teken van 25 jaar samen naar de Waal. Met onze jubileumpartners: Perspectief, Bibliotheek Beuningen, Paulusgilde, Over en Weer, Vrijwillig Landschapsbeheer Beuningen. En natuurlijk Gemeente Beuningen, vrijwilligers, donateurs en sponsors.

Praktische informatie
Historische excursie Weurtsche Straatje, zondag 15 mei, 14.00-16.00 uur. Startplaats Dijk-Distelakkerstraat, Weurt. Max 12 deelnemers, deelname € 3,50. Reserveren via www.dijkmagazijnbeuningen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *