Waalwoemi: Spinnenspeurtocht

Waalwoemi: Spinnenspeurtocht

Datum: 11 mei. 2022
Tijd: 15:00 - 16:30

Locatie
Dijkmagazijn Beuningen


Het Dijkmagazijn zoekt woensdag 11 mei stoere meisjes en jongens die niet bang zijn uitgevallen. Dan organiseert Het Dijkmagazijn een spannende spinnenzoektocht, waarbij je een dun draadje volgt door de uiterwaard om donkere en enge spinnenhoekjes te ontdekken.

Iek, spinnen. Die enge kriebels zorgen het heel jaar door webben in het veld en de uiterwaarden. Op verschillende plekken gaan we kijken welke spinnen er zitten. Met een spuitbus kun je op zoek gaan naar webben. Luk het je met een grasspriet het web te laten trillen en zo de spin te foppen? Hij komt dan uit zijn schuilplaats tevoorschijn. De grootste zitten in de spinnentunnel: die hebben poten die langer zijn dan je vingers!! Tot slot zoeken we jaagspinnen op het zand. Die zijn nauwelijks zichtbaar, omdat ze gecamoufleerd zijn.  ze kunnen heel hard rennen. Tip: stevig schoeisel en lange broekspijpen vanwege stekelplanten in de uiterwaard.

Deze activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging. Wij houden ons aan de RIVM-maatregelen. Bij slecht weer of andere beperkingen beslissen we op de dag zelf of de activiteit door kan gaan en krijgt u voor 10.00 uur bericht.

Waalwoemi: Spinnenspeurtocht, woensdag 11 mei van 15.00-16.30 uur. Het Dijkmagazijn, Dijk 41  Beuningen. Max 15 kinderen vanaf 7 jaar, deelname € 2,50. Aanmelden is verplicht via www.dijkmagazijnbeuningen.nl. (Groot)-ouders mogen gratis meedoen, en voor de eerste vier helpende ouders zijn er kortingsbonnen voor een volgende activiteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *