Waalwoemi: Waterbeestjes Vangen

Waalwoemi: Waterbeestjes vangen

Datum: 18 mei. 2022
Tijd: 15:00 - 16:30

Locatie
Dijkmagazijn Beuningen


Woensdag 18 mei kan iedereen met Het Dijkmagazijn waterbeestjes zoeken in de waterplas in de uiterwaarden. Er zijn volop netjes en volop beestjes!

Met zachte netjes, grote waterbakken en een voorzichtige hand is het voor de diertjes een pijnloze, maar spannende dag. Net als voor de deelnemers. Tijdens deze natte onderneming wijzen de gidsen van Het Dijkmagazijn de kinderen op de beste schuilplaatsen in het water. Zij zorgen ook voor de schepnetten, potjes en loepen. Zo aan het eind van het seizoen zien we misschien nog kikkers, torren en allerlei andere friemelbeestjes. Door een vergrootglas zien ze er spectaculair uit met rare slurven, poten en tentakels. Voor iedereen die een beestje heeft gevangen is er na afloop een vangdiploma, waar al de vangsten op zijn aan te kruisen. Tip: trek laarzen aan en broek die nat mag worden.

Deze activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging. Wij houden ons aan de RIVM-maatregelen. Bij slecht weer of andere beperkingen beslissen we op de dag zelf of de activiteit door kan gaan en krijgt u voor 10.00 uur bericht.

Waalwoemi: Waterbeestjes vangen, woensdag 18 mei, 15.00-16.30 uur. Startplaats Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen. Max 30 kinderen, deelname € 2,50. Aanmelden is verplicht via www.dijkmagazijnbeuningen.nl. (Groot)-ouders mogen gratis meedoen, en voor de eerste vier helpende ouders zijn er kortingsbonnen voor een volgende activiteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *