Herfstwandeling Op Landgoed Soelen

Herfstwandeling op Landgoed Soelen

Datum: 11 nov. 2023
Tijd: 10:00 - 12:30


Op Landgoed Soelen is van alles te zien: prachtige bomen, mooie lanen en in deze tijd volop paddenstoelen. Op zaterdag 11 november gaan IVN-natuurgidsen samen met de deelnemers onder meer op zoek naar de vele vormen en kleuren die paddenstoelen aannemen. Ook leggen ze uit waarom paddenstoelen op zoveel verschillende plaatsen staan: op de grond, tegen een boom of boomstronk, op een blad of een eikel en zelfs op de pop van een vlinder.

Landgoed Soelen is eeuwenoud. In de 13de eeuw stond er voor het eerst een burcht aan het riviertje de Soel. Daarna zijn er veel kastelen opgebouwd en verwoest. Het huidige kasteel dateert uit de 17de-18de eeuw. Zowel de Franse als Engelse landschapsstijlen zijn op het landgoed zichtbaar. De wandeling gaat door lanen langs boomgaarden en weilanden. Sinds 1992 heeft Staatsbosbeheer het landgoed in beheer en heeft daar veel herstelwerkzaamheden gedaan.

Praktische informatie

  • De herfstwandeling is van 10.00 uur tot 12.30 uur.
  • Vertrek: bij de grote parkeerplaats aan de Achterstraat in Zoelen tegenover huisnummer 60.
  • Iedereen is welkom op deze herfstwandeling.
  • Deelname is gratis.
  • Vooraf aanmelden is nodig bij pietaton@outlook.com.

 Voor meer informatie over deze herfstwandeling kun je terecht bij Pieta van het Hoofd, IVN-natuurgids, via pietaton@outlook.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *