Herfstwandeling In Geldermalsen

Herfstwandeling in Geldermalsen

Datum: 09 nov. 2019
Tijd: 14:00

Locatie
Lingepark Geldermalsen


Het Lingepark en de Heemtuin in Geldermalsen zorgen voor boomrijk groen vlakbij het centrum van Geldermalsen. Iedereen kan er vrij wandelen, maar wat is daar in de herfst te zien? IVN verzorgt op 9 november een middagwandeling door beide parken. Met uitleg over de bomen. In de Heemtuin gaan we ook op zoek naar nog bloeiende planten en paddenstoelen. Iedereen is welkom. Ga je mee?

Het Lingepark ligt direct naast de brug over de Linge. Er staan veel verschillende en mooie bomen. Echte Nederlandse bomen als Els en Es, parkbomen zoals de Plataan, maar ook de exotische Ginkgo. Achter de parkeerplaats van AH ligt de Heemtuin. Dit langgerekte park kenmerkt zich door allerlei typisch Betuwse landschapselementen: knotwilgen, hoogstamfruit, griend en elzenbroekbos, meidoornhagen, notenbomen en Italiaanse populieren. De gidsen van IVN West-Betuwe geven de rondleiding en vertellen er meer over.

Praktische informatie

  • De wandeling is 9 november van 14.00 – 16.00 uur.
  • Vertrek vanaf de toegangspoort tot het Lingepark. Deze ligt bij de parkeerplaats ‘Achter het Veer’ schuin tegenover de Lidl in Geldermalsen.
  • Aanmelden is niet nodig. Deelname is gratis.
  • Het Lingepark heeft goede voetpaden. In de Heemtuin kan het nat en glad zijn. Het advies is goede wandelschoenen aan te trekken.

Meer informatie
Wil je meer weten over deze herfstwandeling? Dan kun je terecht bij Fieke Vos, coördinator Gidsenwerkgroep van IVN West-Betuwe, 06 42 80 08 02 of gwg@ivnwestbetuwe.nl

Foto: Fieke Vos. Toegang tot Lingepark, vertrekpunt van de wandeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *