Filmdocumentaire Onder Het Maaiveld

Filmdocumentaire Onder het maaiveld

Datum: 14 sep. 2023
Tijd: 20:00

Locatie
Theater de Molen


Operatie Steenbreek Beuningen presenteert samen met Theater de Molen de film Onder het maaiveld. De makers van De Nieuwe Wildernis en De Wilde Stad gaan ondergronds. De film Onder Het Maaiveld maakt het ongeziene gezien. De film inspireert en verwondert en geeft inzicht in de bodem. Naast de wereld boven de grond bevolkt door planten, insecten en vogels, maar vooral door mensen, bevindt zich een tweede wereld: een ondergrondse gemeenschap van wortels, larven, wormen, schimmels, bacteriën, amoeben en geleedpotigen.

Het bestaan van deze wereld zal niemand verrassen, maar dat al het leven in die microkosmos druk met elkaar communiceert is ronduit verbazingwekkend. Er zitten meer levende wezens in één theelepel gezonde grond dan er mensen op aarde zijn. We staan op het punt om een grootste draai te maken in de geschiedenis van onze omgang met de natuur en onze bodem. We moeten wel. Boeren moeten om, consumenten moeten verstandiger leven, de industrie moet anders. Maar hoe pakken we dat aan? Hoe leren we verstandiger omgaan met onze bodem? De film Onder het maaiveld laat zien wat er in het groot moet gebeuren door te focussen op de wereld om ons heen en de fascinerende wereld direct onder onze voeten. Eigenlijk heel bijzonder dat we elke dag over de natuur heen kijken die de basis vormt van ons bestaan op aarde.

Deze film wordt vertoond in samenwerking met Operatie Steenbreek Beuningen: voor het vergroenen van onze leefomgeving. Kom je naar de film, dan krijg je een zakje bloembollen en een bodemdieren zoekkaart cadeau. Wij horen daarna graag van jou welke beestjes jij in je tuin hebt gevonden, om zo een beeld te krijgen van het Beuningse bodemleven!

Filmdocumentaire Onder het Maaiveld, 14 sept, aanvang 20.00 uur, Theater de Molen,  Molenstraat 54, Beuningen. Kaarten 7,50 te bestellen via www.theaterdemolen.nl. info Operatie Steenbreek: www.dijkmagazijnbeuningen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *