Bioblitz: Waterbeestjes Vangen In Heuvepark Beuningen

Bioblitz: Waterbeestjes vangen in Heuvepark Beuningen

Datum: 26 sep. 2021
Tijd: 10:30 - 12:00

Locatie
Heuvepark Beuningen


Zondag 26 september kan iedereen met de gidsen van Het Dijkmagazijn waterbeestjes zoeken in de waterplassen bij het Heuvepark. En zoeken naar beestjes tussen de kruiden en struiken. Hoeveel verschillende soorten kunnen we samen vangen? En op welke plekken zitten de meeste dieren?

Water is de beste manier om zoveel mogelijk leven in een tuin of park te krijgen. In een gezonde vijver of sloot krioelt het van de diertjes. Welke dieren er leven en waar ze zitten ga je onderzoeken met gidsen van Het Dijkmagazijn. Met netjes, grote waterbakken en een voorzichtige hand is het voor de diertjes een pijnloze, maar spannende dag. Net als voor de deelnemers als je ‘beet’ hebt. Door een vergrootglas zie je of je gevangen diertje rare slurven, poten en tentakels heeft. Na afloop mag de vangst weer het water in. Om te onthouden welke dieren je gevangen hebt, is er voor iedere deelnemer een vangdiploma, waar al de vangsten op zijn aan te kruisen.
Misschien kun je met de nieuwe ervaring thuis een vijvertje aanleggen. Of een bestaande vijver verbeteren om nog meer kikkers, libellen en andere waterdieren te helpen. Ook zie je op welke planten en struiken veel beestjes zitten. Met een beetje geluk vinden we nestjes van solitaire bijen in de oude appelbomen in het Heuvepark. Biodiversiteit is belangrijk!

Steenbreek
Met Operatie Steenbreek Beuningen stimuleren gemeente Beuningen en Het Dijkmagazijn inwoners om hun woonomgeving groener te maken. Dat kan gaan van het aanbrengen van kleine veranderingen in de tuin tot aan samen met de buren de straat vergroenen. Een groene leefomgeving woont prettiger: het voorkomt hittestress en zorgt bij hoosbuien voor minder wateroverlast. Daarnaast trekt groen vogels en andere dieren aan. Zij blij en u blij. Kijk hier voor inspiratie, tips, hulp of materialen om te vergroenen.

Biolitz waterbeestjes zoeken in het Heuvepark (ingang Augustuslaan) Beuningen, zondag 26 september, 10.30-12.00 uur. Max 20 kinderen vanaf 6 jaar, € 2,50. Aanmelden is verplicht via de link onderaan. Tip: trek laarzen aan en broek die nat mag worden.
Deze activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *