Bijenhotels Maken

Bijenhotels maken

Datum: 03 apr. 2024
Tijd: 15:00 - 16:30

Locatie
Dijkmagazijn Beuningen


Welk kind komt woensdagmiddag 3 april een bijenhotel maken in Het Dijkmagazijn? Voor wilde bijen is een hotel meer dan welkom. Met bundeltjes rietstengels zijn ze erg blij om een nestje te maken en eitjes te leggen

Honingbijen leven in een korf, met duizenden bij elkaar. Wilde bijen leven alleen, en sommige soorten leggen hun eitjes in holle stengels. Het Dijkmagazijn heeft volop riet om een hotel mee in te richten. Hang je dat op in je tuin of op je balkon, dan kun je mooi volgen hoe ze die stengels inrichten en dichtmetselen als er voldoende eitjes in zitten. Van wilde bijen hoef je niet bang te zijn. Ze steken niet! Je krijgt ook informatie over de bijen mee. Bijvoorbeeld welke planten ze graag bezoeken om nectar en stuifmeel te halen. Daarom krijgt je ook zaadjes mee om thuis of in het wild uit te zaaien. Tegen de tijd dat de eitjes uitkomen, bloeien de klaprozen en korenbloemen vol nectar en stuifmeel voor de nieuwe bijtjes.
Deze activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging.

Waalwoemi: Bijenhotel maken. Woensdag 3 april 15.00-16.30 uur. Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen. Max. 12 kinderen uit gemeente Beuningen van 6 tot 14 jaar. Kosten € 2,50 per kind, ouders/opvoeders mogen gratis meedoen. Reserveren via www.dijkmagazijnbeuningen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *