8e Betuwse Torentocht

8e Betuwse Torentocht

Datum: 30 sep. 2023
Tijd: 08:30


Zaterdag 30 september a.s. start de 8e editie van de Betuwse Torentocht, een eendaagse wandeltocht. De tocht verbindt de vijf torens/kerken van het Oranjestadje Buren en de prachtig gelegen dorpen Erichem, Kapel-Avezaath, Kerk-Avezaath en Zoelen.

De Betuwse Torentocht is een recreatieve tocht. De wandelaar kan bij elke deelnemende kerk starten en uit verschillende routes kiezen. Zo bepaal je zelf de te lopen afstand (min. 8 en max. 35 km). De routes gaan merendeels over verharde wegen en gedeeltelijk over particulier terrein: door verschillende boomgaarden, langs en door Betuws Wijndomein, over landgoed Zoelen en landgoed Thedingsweert. De start is vanaf 8.30 u. bij de kerk in Kapel-Avezaath, of Kerk-Avezaath, of Erichem, of Buren, of Zoelen. In elke kerk is er gelegenheid om even te rusten en iets te eten en te drinken. Door mee te lopen draagt de wandelaar bij aan het behoud van de vijf monumentale kerken.
Inschrijfkosten vanaf 13 jaar €5,- p.p. Elke wandelaar ontvangt bij inschrijving een leuke attentie.

Organisatie en informatie
De Betuwse Torentocht wordt georganiseerd onder auspiciën van Stichting Gelderse Kerken (SGK) in samenwerking met de Protestantse Gemeente. Erichem, Kerk- en Kapel-Avezaath en Zoelen, en de Plaatselijke Commissies SGK van Buren en Kerk-Avezaath. De wandeltocht maakt deel uit van het landelijk wandelprogramma van de KWBN.
Meer Informatie: facebookpagina Wandeltocht Betuwse Torentocht en www.wandel.nl
Tel. 0344 681663/0618441265 ; torentocht@kpnmail.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *