Struinpad in de race voor ‘beste wandelroute van de Benelux’

IMG 0234

Liefst 17 wandelroutes in de Benelux zijn geselecteerd voor de titel van ‘beste wandelroute van de Benelux’, waaronder het Struinpad langs de Waal. Op zaterdag 13 februari 2021 maakt de jury de winnaar bekend.

Het doel van de uitverkiezing is om overheden en andere instanties te stimuleren om kwalitatief goede routes uit te zetten. De routes op de longlist zijn allen nieuw of ingrijpend vernieuwd in de periode september 2019 – oktober 2020.

Nalopen routes
Begin januari wordt de lijst versmald tot 5 kandidaten. Deze routes worden nog eens nagelopen door de Belgisch-Nederlandse jury. In de praktijk betekent dit dat de juryleden honderden kilometers te voet afleggen, vóór ze tot een eindoordeel komen.

Struinpad
Voor liefhebbers van struinen in het Rivierengebied springt het Struinpad er natuurlijk uit. Het Struinpad is een avontuur tussen rivier en dijk, georganiseerd door Wilco Kruijswijk. Je volgt de Waal van Millingen aan de Rijn tot aan de Noordzee. De route is 200 km lang en is in twee weken prima te wandelen. Er is geen vaste route: je struint tussen de rivier en de dijk. Je gaat letterlijk buiten de gebaande wegen en vindt zo jouw eigen weg. In de routegids staan herkenningspunten, zodat je niet onnodig verdwaalt.

Kijk voor alle genomineerden op wandelkrant.be >

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *