Waterbeestjes Vangen

Waterbeestjes vangen

Datum: 14 jun. 2023
Tijd: 15:00 - 16:30

Locatie
Dijkmagazijn Beuningen


Woensdag 14 juni kan iedereen met Het Dijkmagazijn waterbeestjes zoeken in de waterplas in de uiterwaarden. Er zijn volop netjes en volop beestjes!

Met zachte netjes, grote waterbakken en een voorzichtige hand is het voor de diertjes een pijnloze, maar spannende dag. Net als voor de deelnemers. Tijdens deze natte onderneming wijzen de gidsen van Het Dijkmagazijn de kinderen op de beste schuilplaatsen in het water. Zij zorgen ook voor de schepnetten, potjes en loepen. Zo aan het eind van het seizoen zien we misschien nog kikkers, torren en allerlei andere friemelbeestjes. Door een vergrootglas zien ze er spectaculair uit met rare slurven, poten en tentakels. Voor iedereen die een beestje heeft gevangen is er na afloop een vangdiploma, waar al de vangsten op zijn aan te kruisen. Tip: trek laarzen aan en broek die nat mag worden.

Deze activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging. Bij slecht weer of andere beperkingen beslissen we op de dag zelf of de activiteit door kan gaan en krijgt u voor 10.00 uur bericht.
Waalwoemi: Waterbeestjes vangen, woensdag 14 juni, 15.00-16.30 uur. Startplaats Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen. Max 30 kinderen, deelname € 2,50. Gratis via Kindpakket. (Groot)-ouders mogen gratis meedoen. Aanmelden is verplicht via www.dijkmagazijnbeuningen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *