Waalwoemi: Koken Met Wilde Planten

Waalwoemi: Koken met wilde planten

Datum: 25 mei. 2022
Tijd: 15:00 - 16:30

Locatie
Dijkmagazijn Beuningen


De natuur is de spannendste supermarkt die er bestaat. Daar kun je gratis eten vinden als je weet wat je kunt plukken. Het Dijkmagazijn gaat daarom woensdag 25 mei shoppen met kinderen die het aandurven om eens wild te gaan eten. Je gaat zeker naar huis met een potje zelf gemaakte pesto voor op de pasta.

In de oertijd was er geen supermarkt, en voor kinderen lagen er geen zakken met snoep en snacks klaar. Om toch wat lekkers te kunnen knabbelen, moest je naar buiten. Bekend is natuurlijk de thee die je kunt zetten van wilde munt, maar met de gidsen van het Dijkmagazijn ga je op zoek naar de lekkerste bladeren om pesto van te maken, het groene spul dat je op pasta doet. Met een beetje geluk vinden we nog wat snoepgoed in de berm. Wat dacht je van een zuurtje of een zuugertje. Het is even zoeken, maar het kost niks en bederft je tanden niet.

Deze activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging. Wij houden ons aan de RIVM-maatregelen. Bij slecht weer of andere beperkingen beslissen we op de dag zelf of de activiteit door kan gaan en krijgt u voor 10.00 uur bericht.

Waalwoemi: Koken met wilde planten, woensdag 25 mei, 15.00-16.30 uur. Het Dijkmagazijn, Dijk 41  Beuningen. Max 15 kinderen vanaf 8 jaar, deelname 3,50 incl. materialen. Aanmelden verplicht via www.dijkmagazijnbeuningen.nl. (Groot)-ouders/opvoeders mogen gratis meedoen, en voor de eerste vier helpende ouders zijn er kortingsbonnen voor een volgende activiteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *