Presentatie Nieuwe Struingids, Incl. Gratis Excursie

Presentatie nieuwe Struingids, incl. gratis excursie

Datum: 22 mei. 2022
Tijd: 13:00 - 15:30

Locatie
De Waard van Kekerdom


Op zondag 22 mei 2022 komt de Struingids Berg en Dal uit. In deze gids staat informatie over de natuur, het landschap en de cultuur van het gebied ten oosten van Nijmegen. Ook staan er nieuwe wandelroutes in de gids met mooie kaarten en informatie. Diverse mensen uit deze regio hebben meegewerkt aan de gids.

Een greep uit de inhoud
Ecoloog Gijs Kurstjens neemt ons mee in 30 jaar natuurontwikkeling in de Millingerwaard. Kinderen kunnen met opdrachten op ontdekking in het bronnenbos en natuurlijk steken we de grens over met een Duivelsberg en Duffelt route. Boswachter Twan Teunissen geeft tips om de uiterwaarden van de Ooijpolder in te duiken. De Romeinse limes, op pad met de kuddebeheerder en de blik van een kunstenares … Het is een diverse gids vol informatie over een gebied rijk aan historie en natuur geworden.

22 mei presentatie en excursie
Je bent van harte welkom bij de presentatie van de gids op 22 mei om 13:00 uur in de Waard van Kekerdom (Weverstraat 94, Kekerdom).
Vanaf 14:00 uur kun je (gratis) mee op excursie in de Millingerwaard (vanuit de Waard van Kekerdom). Volwassenen kunnen met een gebiedsdeskundige op pad en kinderen met de makers van de gids. Om zeker te zijn van een plek, kun je je hiervoor aanmelden bij Martine Norden (m.norden@bergendal.nl).

Waar verkrijgbaar?
De Struingids is na 22 mei op diverse plekken te koop voor € 3,50, o.a. via deze website (www.struingids.nl) en bij VVV Groesbeek (de actuele lijst volgt op struingids.nl).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *