Waalwoemi: Diersporen Zoeken

Waalwoemi: Diersporen zoeken

Datum: 24 mrt. 2021
Tijd: 15:00 - 16:30

Locatie
Dijkmagazijn Beuningen


Woensdag 24 maart kunnen kinderen met Het Dijkmagazijn op zoek naar sporen in de uiterwaarden. Een plukje paardenhaar aan de boom of een schedeltje prikkelen de fantasie. Wat is hier gebeurd?

Sporen zoeken is een kunst die je kunt leren. Het begint met goed kijken. Want veel sporen vallen nauwelijks op. Maar echte speurneuzen weten waar ze op moeten letten. En wie weet worden we geholpen door een laagje sneeuw, dan zien we de pootafdrukken. Als er eenmaal een spoor gevonden is, begint het spel van raden en controleren. Is hier een dier aangevallen door een roofdier? Is er een ongeluk gebeurd? Welk dier heeft hier een hol gegraven? Het grote geheim van sporen zoeken is de kunst om slimme vragen te bedenken. Dat lukt het beste met een klein groepje. Want samen zie je meer en weet je meer antwoorden te vinden. Deze Waalwoemi-activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging.

Wij houden ons  aan de RIVM-maatregelen en hebben onze activiteiten hierop aangepast. Wij vragen daarbij uw kind zelfstandig naar de activiteit te sturen of hem/haar enkel te brengen en/of op te halen. Opgeven is verplicht. Bij slecht weer of andere beperkingen beslissen we op de dag zelf of de activiteit door kan gaan. Hierover krijgt u voor 10.00 uur bericht op de dag van de activiteit.

Waalwoemi: Diersporen zoeken, woensdag 24 maart van 15.00-16.30 uur. Startpunt Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen. Maximaal 15 kinderen tussen 6 en 12 jaar. Deelname € 2,50 per kind. Aanmelden is verplicht: www.dijkmagazijnbeuningen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *