Waalwoemi: Vogelnestkastje Timmeren

Waalwoemi: Vogelnestkastje timmeren

Datum: 17 mrt. 2021
Tijd: 15:00 - 16:30

Locatie
Dijkmagazijn Beuningen


Op woensdagmiddag 17 maart kunnen kinderen zelf een nestkastje maken bij Het Dijkmagazijn. En dat is net op tijd om het thuis op te hangen, want de mezen zijn op zoek naar nieuwe huisjes.

Natuurlijk weten alle vogels hoe ze zelf hun nest moeten bouwen (hoe weten ze dat trouwens?). Maar soms kunnen ze moeilijk een goede plaats vinden. En misschien wil je de vogels in je tuin of op je balkon lokken met een extra mooi nestkastje. Het Dijkmagazijn zorgt voor op maat gezaagde plankjes die je zelf in elkaar schroeft. Als het huisje klaar is kun je het beschilderen. Met bloemen, verzonnen strepen of schutkleuren. Net wat je zelf mooi vindt en waarmee je de mezen denkt te lokken. Tot in de late lente kun je genieten van een vrolijke familie kool- of pimpelmees bij je thuis. Met zo’n nestkastje zorg je dat er meer dieren in onze omgeving kunnen wonen. Om het van je nestkastje een succes te maken, moet je nog op andere dingen letten voor de vogels. Vogels willen dat hun omgeving veilig is, dus geen poes in de buurt. En dat er eten is. Alle deelnemers krijgen een vogelmasker om door de tuin te fladderen. Daarmee zoek je uit wat vogels nodig hebben om er graag te wonen.

Met Operatie Steenbreek Beuningen stimuleren gemeente Beuningen en Het Dijkmagazijn inwoners om hun woonomgeving groener te maken. Dat kan gaan van het aanbrengen van kleine veranderingen in de tuin tot aan samen met de buren de straat vergroenen. Een groene leefomgeving woont prettiger: het voorkomt hittestress en zorgt bij hoosbuien voor minder wateroverlast. Daarnaast trekt groen vogels en andere dieren aan.  Zij blij en u blij. Heeft u inspiratie, tips, hulp of materialen nodig om te vergroenen? Kijk op https://www.dijkmagazijnbeuningen.nl/steenbreek/.

Wij houden ons  aan de RIVM-maatregelen en hebben onze activiteiten hierop aangepast. Wij vragen daarbij uw kind zelfstandig naar de activiteit te sturen of hem/haar enkel te brengen en/of op te halen. Opgeven is verplicht. Bij slecht weer of andere beperkingen beslissen we op de dag zelf of de activiteit door kan gaan. Hierover krijgt u voor 10.00 uur bericht op de dag van de activiteit. Deze activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging.

Waalwoemi: vogelnestkastje maken, woensdag 17 maart van 15.00-16.30 uur. Startpunt Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen. Maximaal 10 kinderen vanaf 8 jaar. Deelname € 4,50 per kind. Aanmelden is verplicht: www.dijkmagazijnbeuningen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *