Waalwoemi: Bouw Een Wilde Bijenhotel

Waalwoemi: Bouw een wilde bijenhotel

Datum: 30 mrt. 2022
Tijd: 15:00 - 16:30

Locatie
Dijkmagazijn Beuningen


Het Dijkmagazijn daagt jonge insectenliefhebbers uit om op woensdag 30 maart een eigen hotel te bouwen.

De honingbij steelt vaak de show omdat we de honing zo lekker vinden. Honingbijen en ook hommels leven in groepen. Daarnaast bestaan er ruim 350 verschillende soorten wilde bijen. Deze leven in hun uppie en zijn veel minder bekend. Ze hebben in ieder geval een voordeel: ze steken niet.

We helpen wilde bijen door allerlei bloemen in de tuin te hebben. Die liefst ook veel maanden in het jaar bloeien. Zo hebben bijen voldoende te eten. Maar ze hebben natuurlijk ook een plek nodig om eitjes te leggen. Vandaag gaan we de wilde bijen verwennen door een echt hotel voor ze te bouwen. Een gezellig klein hotelletje met stengels en ander natuurlijk spul om een nestje in te maken. Trek kleren aan die vies mogen worden. En neem zelf een conservenblikje mee om de hotelkamers in te maken.

Deze Waalwoemi-activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging en is onderdeel van Operatie Steenbreek Beuningen: kleine veranderingen in de tuin tot het samen met de buren de straat vergroenen. Wij houden ons aan de RIVM-maatregelen. Bij slecht weer of andere beperkingen beslissen we op de dag zelf of de activiteit door kan gaan en krijgt u voor 10.00 uur bericht.

Waalwoemi: Bouw een wilde bijenhotel, woensdag 30 maart, 15.00-16.30 uur. Startplaats Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen. Max 25 kinderen vanaf 7 jaar, deelname € 2,50. Aanmelden is verplicht via www.dijkmagazijnbeuningen.nl. (Groot)-ouders mogen gratis meedoen, en voor de eerste vier helpende ouders zijn er kortingsbonnen voor een volgende activiteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *