Op Zoek Naar Winterbloeiers

Op zoek naar winterbloeiers

Datum: 30 dec. 2022
Tijd: 14:00


Net als voorgaande jaren doet de Plantenwerkgroep van IVN West-Betuwe dit jaar weer mee aan de jaarlijkse Eindejaars Plantenjacht. Op vrijdag 30 december gaan we op zoek naar bloeiende planten op Landgoed Waardenburg en Neerijnen.

Deze Eindejaars Plantenjacht is een initiatief van de landelijke organisatie FLORON. Zij organiseren deze plantenjacht dit jaar voor de achtste maal in een voor de meeste mensen bijzondere periode, namelijk midden in de winter. Reden is dat ze benieuwd zijn hoeveel verschillende planten er dan nog in bloei staan en welke bloeiende plant het meest wordt gezien. Daar is nog niet heel veel over bekend, omdat de meeste mensen alleen in het voorjaar en de zomer naar planten kijken.

FLORON verwacht deze winter aardig wat bloeiende planten te vinden. Het gaat dan bijvoorbeeld om soorten die bij het uitblijven van serieuze nachtvorst de bloei nog wat weten te rekken. Of om soorten die het hele jaar door bloeiend te vinden zijn. En als het weer echt meezit, kunnen we ook de eerste voorjaarsbloeiers al vinden.

Zin om mee te gaan?

Vrijdag 30 december om 14.00 uur
Landgoed Waardenburg en Neerijnen
Meld je aan via pwg@ivnwestbetuwe.nl. Je krijgt dan tijdig informatie over de exacte locatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *