Film: Onder Het Maaiveld

Film: Onder het maaiveld

Datum: 13 jan. 2023
Tijd: 20:30

Locatie
De Pluk


Onder het maaiveld is een nieuwe film over het oh zo belangrijke bodemleven. De film gaat begin maart in première. Dankzij een actie van IVN Natuureducatie kunnen wij in onze regio die film al eerder zien. De IVN-afdelingen mogen de film namelijk samen met een filmtheater als voorvertoning aan iedereen aanbieden. IVN West-Betuwe doet dat samen met Lingefilm in Geldermalsen.

Op vrijdag 13 januari is er een wat uitgebreider programma met een korte introductie en stands van o.a. IVN en het Voedselbos Lingehout. Koop nu je kaartje via Lingefilm. Leuk om het nieuwe jaar daar met veel IVN-ers te starten!

Inhoud van de film
De makers van De Wilde Stad en De Nieuwe Wildernis nemen ons deze keer mee op een fascinerende ondergrondse reis waar de kleine en microscopische wereld van onze bodem tot leven wordt gebracht. Verwondering en inspiratie staan daarbij centraal.

Wist je dat een theelepeltje grond meer levende organismen bevat dan dat er mensen op aarde leven? Het bodemleven is heel belangrijk voor ons mensen, maar toch weten we bar weinig over dat ondergrondse leven. Een gezond bodemleven zorgt ervoor dat de aarde water kan vasthouden in natte tijden en opslaan voor droge tijden, koolstof kan opslaan en water kan zuiveren. Ook worden voedingsstoffen in de bodem gerecycled door bodemdieren en helpen ze bij natuurlijke plaagbestrijding. Een vitale bodem is essentieel voor de verduurzaming van voedselproductie en helpt ons in de strijd tegen klimaatverandering. Onder het Maaiveld laat je kennismaken met die ongeziene wereld onder onze voeten.

Deze film is verbonden aan het programma Onder het Maaiveld, een driejarig project van IUCN NL, De Vlinderstichting, het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) en Wageningen University & Research (WUR). Samen werken zij aan een structurele verandering in de omgang met de bodem, die herstel van het bodemleven mogelijk maakt en het bodemleven op waarde schat.

Praktische informatie

  • Wanneer: op vrijdag 13 januari 20.30 uur
  • Waar: Lingefilm, in De Pluk, Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen
  • Kaarten bestellen via: Lingefilm

Foto: Mol. IVN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *