Onthulling Romeinse Boomstamkano

Onthulling Romeinse boomstamkano

Datum: 11 mei. 2019
Tijd: 14:00

Locatie
Expeditie Over de Maas


Ben jij er klaar voor? Klaar om kennis te maken met een van de best bewaard gebleven Romeinse vaartuigen ooit in Nederland gevonden? Zaterdag 11 mei om 14.00 uur onthult de archeologische werkgroep Over de Maas in samenwerking met Nederzand B.V., stichting Batavialand en Archeohotspots, een prachtige en compleet bewaard gebleven boomstamkano uit de Romeinse tijd.

Deze unieke kano werd in 2016 door leden van de archeologische werkgroep Over de Maas in de uiterwaarden tussen Dreumel en Alphen (Gld) ontdekt. In het voorjaar van 2018 is zij in blok gelicht. Momenteel wordt zij in 10 sessies met publiek opgegraven in de pop-up archeohotspot van Expeditie Over de Maas.

Op zaterdag 11 mei is het moment aangebroken om de kano in haar volle glorie aan Nederland te tonen. Kom je vergapen aan een eenvoudig maar zeer vernuftig in elkaar gezet vaartuig van maar liefst 10 meter lang. Voorafgaande aan de onthulling zal een korte presentatie van de ontdekking, verkenning en de berging worden gegeven. Tijdens deze middag is het archeologisch depot van Expeditie over de Maas geopend voor publiek. Waar was jij 11-5-2019?