Floron Eindejaars Plantenjacht

Winterbloeiers

FLORON organiseert deze winter voor de zevende maal de Eindejaars Plantenjacht in een ogenschijnlijk onmogelijk periode: midden in de winter. Van Kerst tot 3 januari gaan plantenliefhebbers overal in Nederland op zoek naar bloeiende planten. We zijn benieuwd hoeveel verschillende planten er dan nog in bloei staan en welke bloeiende plant het meest wordt gezien. Jij kunt ook meedoen!

We verwachten deze winter aardig wat bloeiende planten te vinden. Het gaat dan bijvoorbeeld om soorten die bij het uitblijven van serieuze nachtvorst de bloei nog wat weten te rekken of om soorten die het hele jaar door bloeiend te vinden zijn. En als het weer echt meezit dan beginnen voorjaarsbloeiers al te bloeien op zonnige en beschutte plekken, zoals we in eerdere jaren hebben gezien.

Nieuw dit jaar: botanisch stoepkrijten
Iedereen mag weten hoe die planten tussen de stoeptegels heten! Bestel het gratis botanisch stoepkrijtpakket. Floron heeft er 200 beschikbaar. Samen met Stoepplantjes van de Hortus Botanicus Leiden is er een prijsvraag voor de mooiste stoepkrijtenmomenten op sociale media die voorzien zijn van #stoepplantjes of #plantenjacht.

Doe mee! De regels zijn eenvoudig:
Kies een moment van 25 december (Eerste Kerstdag) t/m 3 januari, met goed weer voor een wandeling.
Noteer gedurende één uur alle wilde en verwilderde planten die in bloei staan (geen tuinplanten). Je hoeft geen aantallen te noteren. Gebruik de zoekkaart om planten op naam te brengen.
Geef de resultaten door aan FLORON door het meldingsformulier in te vullen. Laat ook zien wat je gevonden hebt op Twitter met #plantenjacht. En deel je mooiste foto’s op de Facebook-pagina van Floron of die van jezelf. Zo maak je andere natuurliefhebbers enthousiast om ook mee te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *