Makkelijker vissen herkennen met deze visdeterminatieapp

Vissengids

Sinds 30 mei 2020 is er een nieuwe app op de markt, die het herkennen van zoetwatervissen wel heel gemakkelijk maakt. Het is de VISsenscanner, een app voor het herkennen van vissoorten op foto’s. De app – een initiatief van Sportvisserij Nederland – herkent direct en automatisch alle 74 Nederlandse zoetwatervissen. Later dit jaar volgt de herkenning voor de Nederlandse zeevissen.

De VISsenscanner is een nieuwe functie in de VISsengids app, die gratis te downloaden is in Google Play en de App Store. De scanner analyseert een camerafoto met vis of beelden uit de galerij van je smartphone en herkent automatisch de juiste soort. Bij gebruik van een goede foto klopt de uitkomst in minimaal 95% van de gevallen, zo wordt beloofd.

Waarnemingen worden automatisch opgeslagen om analyses te kunnen doen op de biodiversiteit in Nederlandse wateren. De app vormt zo een extra hulpmiddel om analyses op vissoorten te kunnen uitvoeren, naast bijvoorbeeld de database met vangstgegevens van visserijkundig onderzoeken en het vangstenplatform MijnVISmaat, dat inmiddels honderdduizenden vangsten van sportvissers bevat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *