Workshop Levende Tuin Maak Je Zelf

Workshop Levende tuin maak je zelf

Datum: 21 mrt. 2023
Tijd: 19:15 - 20:30

Locatie
Dijkmagazijn Beuningen


Het Dijkmagazijn Beuningen organiseert dinsdag 21 maart samen met Groei en Bloei afdeling Rijk van Nijmegen en het Land van Maas en Waal de workshop ‘Een levende tuin maak je zelf’. Speciaal die avond is er aandacht voor biodiversiteit. Hoe krijg je zoveel mogelijk verschillende soorten planten en dieren in je tuin? Of op je balkon, want dat kan ook.

Vergroenen van de tuin kan al op een eenvoudige manier door kleine hoekjes aan te passen. Met de juiste plantkeuze hoeft dat niet veel onderhoudswerk op te leveren. Dat draagt al snel bij aan de biodiversiteit. Dat is van groot belang, want vooral veel insecten als bijen en vlinders hebben het moeilijk. De tuin vergroenen hoeft niet veel onderhoud te kosten, soms zelfs minder. En er blijft voldoende ruimte over om lekker in de zon te zitten, of in de schaduw.

De workshop ‘Een levende tuin maak je zelf’ is een workshop van 1,5 uur voor iedereen met weinig tot enige tuinervaring. De deelnemers leren in deze korte inspirerende workshop hun tuin natuurlijker en diervriendelijker te maken. Op een schets van uw tuin onderzoekt u de mogelijkheden. Er worden voorbeelden aangeleverd wat er mogelijk is, en als er een keuze gemaakt is, krijgt u tips hoe u het kunt uitvoeren. Om de aanpassingen succesvol te maken krijgen deelnemers advies over succesvolle planten. Na de workshop hebben de deelnemers praktische handvaten om daadwerkelijk aan de slag te gaan met het vergroenen van hun tuin.

De workshop ‘Een levende tuin maak je zelf’ is onderdeel van de Operatie Steenbreek Beuningen. Hiermee stimuleren Het Dijkmagazijn en de gemeente acties om hittestress te beperken en de waterhuishouding in balans te houden: geen overlast bij hoosbuien en het effect van droogte beperken. Voor meer informatie zie: https://www.dijkmagazijnbeuningen.nl/steenbreek/.

Workshop De Levende Tuin, dinsdag 21 maart 19.15 – 21.30 uur, Het Dijkmagazijn, Dijk 41, 6641 LA  Beuningen. Deelname gratis, max 12 deelnemers, aanmelden verplicht, via www.dijkmagazijnbeuningen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *