(Roof)vogels En En Uilen Fotograferen Op De Veluwe

(Roof)vogels en en Uilen Fotograferen op de Veluwe

Datum: 04 mrt. 2022
Tijd: 13:00 - 16:00

Locatie
De Valk Roofvogels


Michelle Peeters en Marcel Wiegerinck organiseren samen met De Valk Roofvogels deze unieke (roof)vogel- en uilenfotografie-dag op de Veluwe. We gaan fotograferen midden op de veluwe op een privé terrein aan de rand van het bos in een landelijke omgeving vlakbij Het Nationaal Park De Hoge Veluwe.

De vogelhut is een nieuw concept in Lunteren. Er zijn natuurlijke objecten zoals boomstammen en stronken waar de vogels op landen en vanaf wegvliegen. De vogels worden in vrije vlucht gevlogen en zitten niet aan kettinkjes. Er zullen zelfs verschillende vogels zonder leertjes aan de poten vliegen. Tevens word er bij een aantal vogels een natuurlijke prooi aangeboden voor extra spectaculaire foto’s.

Tijdens deze fotografiedag ga vooral veel fotograferen en leer je je camera bedienen voor zowel portret als vliegbeelden. Met name het scherpstellen en timen van de vliegende vogels krijg de nodige aandacht.

Een prima manier om zowel kennis te maken met deze prachtige vogels alsmede voor het aanscherpen van je actie- en portretfotografie-skills.

Fotograferen is het doel van deze dag. Daarnaast kan je vragen stellen aan Michelle over je instellingen terwijl je bezig bent om mooie beelden te maken.

Voor de vogelportretten wordt vooral gekeken naar de scherptediepte en de lichtval. Tegenlicht kan erg mooi zijn, zeker bij zonsondergang. Ook worden compositie-technieken natuurlijk meegenomen. Uiteindelijk zal iedereen zeker met een paar prachtige platen huiswaarts keren.

Als voorbereiding is het wel noodzakelijk de vooraf toegestuurde documentatie door te nemen en te weten/leren hoe je je camera instelt. Vooral de kennis over het instellen van je scherpstelpunten en continu focus zijn zaken die je hard nodig zult hebben, zeker bij de vluchtfoto’s. Als je hier vragen over hebt, kun je ze ter plekke stellen.

Je zult hier foto’s maken die je normaal gesproken (in het wild) niet zo gemakkelijk maakt. Veel vogelsoorten zijn zeldzaam, schuw, onvoorspelbaar en razendsnel. Valkeniers Gerard en Bettine zorgen voor meerdere ‘herkansingen’, waardoor je zowel leert over het gedrag van de vogels alsook over het fotografisch anticiperen hierop.

Voor vogelfotografen in wording (vogelfotografie is één van de uitdagendste genres binnen de fotografie) een geweldige leerschool! De vogelfotografiedag vindt plaats onder deskundige begeleiding van valkenier Gerard van den Brink en zijn vrouw Bettina.

Michelle Peeters zal daarnaast proberen je zoveel mogelijk fotografische kneepjes bij te brengen. Denk niet dat je meteen een volleerd vogelfotograaf zult zijn na deze dag, om goed te worden in dit genre moet je vooral heel veel zelf oefenen!

Wat heb je nodig?

  • Een instelbare spiegelreflex of systeemcamera;
  • Je hebt of huurt een telezoom lens. Minimaal een 70-200mm.
    Het liefst een 70-400 objectief of meer, maar een 400mm (liefst lichtgevoelig) objectief is wel erg handig om rond- of aanvliegende vogels al van grotere afstand te kunnen vastleggen;
  • Een macro-objectief van bijvoorbeeld 100mm is erg mooi voor portretten;
  • Er is ruimte voor een statief, maar meestal wordt er uit de hand gefotografeerd;
  • Zorg voor passende kleding en schoenen, rekening houdend met het weer en het feit dat je buiten in het veld bent.

Praktische informatie fotografie

Locatie De Valk Roofvogels Hammerdijk 2, 6741JK te Lunteren.

Inbegrepen Lesmateriaal, koffie en thee en een koek bij ontvangst.

AANMELDEN >

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *