Publieksdag Over Hurwenense Uiterwaarden

Publieksdag over Hurwenense Uiterwaarden

Datum: 15 jul. 2023
Tijd: 14:00


Stichting Dorp en Landschap Bommelerwaard en De Capreton houden op zaterdag 15 juli vanaf 14:00 uur een publieksdag over de Hurwenense Uiterwaarden.

Dagvoorzitter is Hermen Vreugdenhil, oud-statenlid voor de provincie Brabant en sinds vorig jaar directeur van Collectief Rivierenland, een organisatie die zich inzet voor agrarisch natuur- en landschapsbeheer. Na de aanleg van de nevengeul in de Hurwenense Uiterwaarden (in 2013) en het vergroten van het moerasgebied, ontwikkelt het gebied zich prachtig.

Nieuw is de samenwerking onder de naam ‘de Waardman’. Rijkswaterstaat, aannemer van Oor d, agrarische natuurvereniging De Capreton en stichting Dorp en Landschap werken samen met Staatsbosbeheer en SBNL.

Na de opening van de publieksdag stellen de verschillende gebiedspartijen zich voor. ‘Waardman’ en ecoloog Cyril Liebrand, die sinds 1990 verbonden is aan het project, geeft een korte presentatie. Rivierdeskundige Piet de Bijl van Rijkswaterstaat vertelt over de ontwikkeling van de nevengeul en vogelaar Arnout de Mooij van Natuurwacht Bommelerwaard vertelt over de vogelstand in het gebied.

Daarna volgt een wandeling naar de brug over de nevengeul waar een hapje en een drankje klaarstaan. Aanmelden voor deelname aan de dag kan via: kilvanhurwenen@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *