Open Middag Gendtse Waard

Open middag Gendtse Waard

Datum: 01 okt. 2022
Tijd: 13:00 - 17:00


Op zaterdag 1 oktober 2022 organiseren K3Delta, steenfabriek De Zandberg (Rodruza), Staatsbosbeheer en Lingewaard Natuurlijk een open middag in de Gendtse Waard. In dit gebied combineren de samenwerkende partijen het winnen van grondstoffen als zand en klei met de ontwikkeling van natuur in natuurgebied De Gelderse Poort. De betrokken partijen laten graag zien hoe dit in zijn werk gaat. Iedereen is van harte welkom tussen 13:00 en 17:00 uur!

In het gebied wordt de komende jaren zorgvuldig gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuw natuurgebied. Zand- en kleiwinning maakt deze ontwikkeling mogelijk. Door de herinrichting komt er meer variatie in het landschap. Denk aan het ontwikkelen van onder andere nieuw wateroppervlak met natuurvriendelijke oevers en ruige graslanden en bos. Hierdoor verbetert de biodiversiteit.

Tijd, locatie en meer informatie
De open middag vindt plaats van 13.00 tot 17.00 uur en is gratis te bezoeken. De Gendtse Waard is bereikbaar via Polder 8 in Gendt. De open dag vindt plaats op het installatieterrein.
Vergeet niet stevig schoeisel aan te trekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *