Waterpret in de winter, kinderen op pad met NatuurWijs

IMG 8852

NatuurWijs geeft natuureducatie en -beleving aan kinderen van de lagere school. De nadruk ligt op het beleven en ervaren van de natuur met alle zintuigen en op zelfontdekkend leren. De kinderen ervaren de natuur met hart, hoofd en handen (meer info: www.natuurwijs.nl)

De eerste buitendag van de NatuurWijs stage van Eefke Halma zit er op. Met groep 7/8 van de Montessorischool in Tiel ging ze vrijdag 24 januari Wetland Passewaaij in.

“Het was een grijze, koude en miezerige dag, maar ik was op pad met kanjers en een relaxte mentor en juf. Volop avontuur; kinderen vast in de modder, juf vast in de modder. Volop beversporen; hij had goed zijn best gedaan, meneer Bever en de kinderen waren echt gefascineerd door dat beest. Het was te koud om echt verhalen af te steken en lang bij iets stil te staan. Fikkie stoken i.p.v. aan het eind van de dag een stuk naar voren gehaald bijvoorbeeld. Heb met groep 7/8 de stroomsnelheid van de rivier berekend. Was heel leuk om te doen.

We hebben ook nog een ‘misdaadmysterie’ opgelost. Veel veren gevonden van een vogel. Veertjes met rood; we dachten dat dit weleens bloed kon zijn. Zoiets maakten de kinderen er van.
Het bleek een bonte specht die waarschijnlijk een aanslag heeft overleefd 😉 “

In de Waalspecial van de Struingids die voor half maart uitkomt, kun je de ervaringen van de kinderen lezen.

Een fotoreportage:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *