Workshop ‘Een Levende Tuin Maak Je Zelf’

Workshop ‘Een levende tuin maak je zelf’

Datum: 17 okt. 2022
Tijd: 19:30 - 21:00

Locatie
Dijkmagazijn Beuningen


Het Dijkmagazijn Beuningen organiseert maandag 17 oktober samen met Groei en Bloei afdeling Rijk van Nijmegen en het Land van Maas en Waal de workshop ‘Een levende tuin maak je zelf’. Hoe voeg je groen toe aan de tuin, terwijl je toch voldoende ruimte overhoudt om lekker in de zon te zitten, en er vrienden en familie te ontvangen? Vergroenen kan al op een eenvoudige manier door kleine hoekjes aan te passen. Met de juiste plantkeuze hoeft dat niet veel onderhoudswerk op te leveren. Oktober is daarvoor de geschikte maand: planten krijgen regen en rust om goed te wortelen voordat de warmte weer komt.

De workshop ‘Een levende tuin maak je zelf’ is een workshop van 1,5 uur voor iedereen met weinig tot enige tuinervaring. De deelnemers leren in deze korte inspirerende workshop hun tuin natuurlijker en diervriendelijker te maken. Op een schets van uw tuin onderzoekt u de mogelijkheden. Er worden voorbeelden aangeleverd wat er mogelijk is, en als er een keuze gemaakt is, krijgt u tips hoe u het kunt uitvoeren. Om de aanpassingen succesvol te maken krijgen deelnemers advies over succesvolle planten. En om meteen te starten krijgt iedere deelnemer een vlinderstruik en krokusbollen. Na de workshop hebben de deelnemers praktische handvaten om daadwerkelijk aan de slag te gaan met het vergroenen van hun tuin.

Een groene tuin is prettiger om in te zitten: groen geeft rust en beperkt hittestress. Dat maakt het mogelijk om ook bij erg warm weer van uw tuin te genieten. Ook kleine aanpassingen zijn van belang voor de natuur. Een paar stoeptegels vervangen door groen lokt al hommels en vlinders. Leuk om naar te kijken, en voor kinderen een extra reden om in de tuin beestjes te gaan zoeken.
De workshop ‘Een levende tuin maak je zelf’ is onderdeel van de Operatie Steenbreek Beuningen. Hiermee stimuleren Het Dijkmagazijn en de gemeente acties om hittestress te beperken en de waterhuishouding in balans te houden: geen overlast bij hoosbuien en het effect van droogte beperken. Voor meer informatie zie: https://www.dijkmagazijnbeuningen.nl/steenbreek/.

Workshop De Levende Tuin, maandag 17 oktober 19.30—21.00 uur, Het Dijkmagazijn, Dijk 41, 6641 LA Beuningen. Deelname gratis, max 12 deelnemers, aanmelden verplicht, via www.dijkmagazijnbeuningen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *