Wandeling Weurtse Uiterwaarden

Wandeling Weurtse uiterwaarden

Datum: 15 nov. 2020
Tijd: 10:30 - 12:00


Wie wil kan zondag 15 november met een gids van Het Dijkmagazijn op zoek gaan naar de grote grazers en de bijzondere planten in de Weurtse uiterwaarden. Ook wordt het historische Weurtsche straatje ingeslagen.

De uitgestrektheid van de Weurtse uiterwaarden is verrassend voor degene die het gebied alleen vanaf de dijk kent. De twee grindgaten domineren dit natuurgebied en zorgen voor riante vergezichten. Met de herinrichting door Waalweelde zijn bijzonderheden als het Weurtsche straatje – een dijkje uit de elfde eeuw – en een speeleiland met ruïnes beter toegankelijk geworden.

Naast de vergezichten bieden de Weurtse buitenlanden ook het nodige aan bijzondere planten. Opvallend zijn bijvoorbeeld de kaardenbol en de kruisdistel. Het lijken distels, maar dat zijn ze voor biologen niet. Bij de kaardenbol staan de bladeren op een aparte manier aan de stengel en verzamelen water. De gids zal uitleggen hoe de bijzondere kruisdistel een veilige plaats biedt voor vogels die een nest willen bouwen. De paarden en koeien in de uiterwaard houden flink afstand van de plant vanwege zijn scherpe bladeren en stekels. Een andere bijzondere eigenschap: voor ongelukkige huwelijken biedt de plant een oplossing …

Tip: trek stevig schoeisel aan. De wandeling is ongeveer 3,5 kilometer over de dijk en zandpaden.

Excursie Weurtse Buitenlanden, zondag 15 november 2020 10.30-12.00 uur. Deelname: volwassenen € 3,50, kinderen € 2,50. Startpunt Dijk-Distelakkerstraat. Reserveren is nodig via www.dijkmagazijnbeuningen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *