Wandelexcursie In Kleine Willemswaard

Wandelexcursie in Kleine Willemswaard

Datum: 11 sep. 2022
Tijd: 15:00

Locatie
Kleine Willemswaard


Open Monumentendag

In het kader van Open Monumentendag in Tiel verzorgen natuurgidsen van IVN West-Betuwe een wandeling door de Kleine Willemswaard.

Tussen de Waal, het Amsterdam-Rijnkanaal en de Vijverberg en direct naast het centrum en de haven van Tiel ligt de Kleine Willemswaard (voorheen Kleine Willemspolder). Een mooi stukje natuur van 24 hectare, dat vroeger – voordat het kanaal werd gegraven – deel uitmaakte van de grotere Willemspolder. Ark Natuurontwikkeling heeft dit gebied de afgelopen 3 jaar ontwikkeld van polder tot natuurgebied. Het gebied wordt begraasd door Schotse Hooglanders en is voor iedereen vrij toegankelijk.

Natuurgidsen van IVN West-Betuwe nemen je mee het gebied in op zoek naar wat er groeit, bloeit en vliegt. Welke vogels treffen we aan, welke planten en insecten komen we tegen? Natuurlijk vertellen ze ook iets over geschiedenis en beheer, maar het accent ligt in deze wandeling op de natuur.

Praktische informatie

  • De wandeling start om 15.00 uur bij de Wisentkisten aan de Echtelsedijk.
  • De wandeling duurt ca 1,5 uur.
  • Draag goede stevige schoenen
  • Neem eventueel een verrekijker mee.

Op het moment van schrijven staat er nog geen programma van de Open Monumentendag van Tiel op internet. Ben je benieuwd naar het volledige programma? Houd dan deze site in de gaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *