Waalwoemi: Zaadbommetjes Maken

Waalwoemi: Zaadbommetjes maken

Datum: 17 apr. 2024
Tijd: 15:00 - 16:30

Locatie
Dijkmagazijn Beuningen


Op 17 april zijn kinderen welkom bij Het Dijkmagazijn om zaadbommetjes te maken. Die kun je tijdens de Nationale Zaaidag in je tuin gooien, of in de schooltuin of ander plekje waar je bijen wilt helpen met bloemen.

De Nationale Zaaidag is een jaarlijks evenement in Nederland om bijen, vlinders en andere insecten aan bloemen te helpen waarin ze nectar en stuifmeel vinden. De zaaidag valt op 22 april en wordt georganiseerd door de Bijenstichting en Bijenvrienden. Die dag kun je de zaadbommen die je bij Het Dijkmagazijn hebt gemaakt uitdelen aan vrienden of op plekjes gooien waar wel wat wilde bloemen kunnen groeien. Voor de bommetjes heeft Het Dijkmagazijn een voorraad zaden van inheemse wilde bloemen. Met aarde en klei draai je daar bommetjes van. Voor een explosie aan bloemen!
Deze activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging.

Waalwoemi: zaadbommetjes maken, woensdag 17 april van 15.00-16.30 uur, startplaats Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen. Voor maximaal 20 kinderen. Deelname: 2,50 Euro (inclusief materiaal en consumptie), gratis via Klavervierpas. (Groot-)ouders/opvoeders van harte welkom om gratis mee te doen. Reserveren via www.dijkmagazijnbeuningen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *