Waalwoemi: Vuur Maken Langs De Waal

Waalwoemi: Vuur maken langs de Waal

Datum: 30 jun. 2021
Tijd: 15:00 - 16:30

Locatie
Dijkmagazijn Beuningen


Het kan gevaarlijk zijn, maar het is ook ontzettend spannend: vuur maken. Daarom organiseert Het Dijkmagazijn woensdag 30 juni een minicursus vuur maken voor beginners. Kinderen kunnen vuur slaan uit een vuursteen en een stuk ijzer. En wie wil, kan de uitdaging aangaan met twee stukjes hout.

Vuur is waarschijnlijk de belangrijkste uitvinding die mensen ooit gemaakt hebben. Met vuur heb je macht. Je houdt er wilde dieren en vijanden mee op een afstand, je kunt er eten op koken en je donkere hut wordt er door verlicht en verwarmd. Tegenwoordig maken we snel een vuurtje met lucifers of een aansteker. Vóór deze uitvindingen moesten mensen zich behelpen met de bliksem of met vuurstenen. Dat laatste lukt met enig oefenen.
Hoe het werkt kunnen kinderen met hun ouders in de uiterwaard bij Het Dijkmagazijn uitproberen. Behalve vlammen maken, leer je deze middag ook hoe je buiten een veilig vuurtje kunt aanleggen en doven, en wat je beslist niet moet doen. Let op: trek geen nylon kleding aan, dat is gevaarlijk als je vuur maakt. Deze Waalwoemi-activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging.

Wij houden ons  aan de RIVM-maatregelen en hebben onze activiteiten hierop aangepast. Wij vragen daarbij uw kind zelfstandig naar de activiteit te sturen of hem/haar enkel te brengen en/of op te halen. Opgeven is verplicht. Bij slecht weer of andere beperkingen beslissen we op de dag zelf of de activiteit door kan gaan. Hierover krijgt u voor 10.00 uur bericht op de dag van de activiteit.

Waalwoemi: Vuur maken langs de Waal, woensdag 30 juni van 15.00-16.30 uur. Startpunt Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen. Maximaal 14 kinderen vanaf 8 jaar, deelname € 2,50 per kind. Aanmelden verplicht via www.dijkmagazijnbeuningen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *