Waalwoemi: Uilenballen Uitpluizen

Waalwoemi: Uilenballen uitpluizen

Datum: 15 nov. 2023
Tijd: 15:00 - 16:30

Locatie
Dijkmagazijn Beuningen


Maak je eigen skelettenmuseum op woensdag 15 november. Het Dijkmagazijn heeft uilenballen klaarliggen om uit elkaar te pluizen. Met handige kaarten kun je elk botje van een opgegeten muis of vogel terugvinden.

Uilen vangen muizen en vogeltjes en andere kleine diertjes. Die slikken ze helemaal op. Maar na een tijdje spugen ze de botten, haren en veren weer uit. Dat is de uilenbal. Zo’n bal is niet zo vies als je misschien denkt. Ze zijn juist heel spannend, want er zit een compleet skelet in van het dier dat opgegeten is. Het lijkt wel op een bouwpakket voor een muis of vogel.
Als je alle gevonden botjes opplakt, kun je zien welk dier er is opgepeuzeld. En als je het goed doet, kun je er een eigen bottenmuseum mee inrichten. Of een spookhuis voor muizen. Net waar je zin in hebt.

Deze activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging.

Waalwoemi: Uilenballen pluizen, woensdag 15 november van 15.00-16.30 uur. Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen. Max. 15 kinderen van 7 tot 13 jaar, kosten € 2,50 of met Klavervierpas. Aanmelden is verplicht via www.dijkmagazijnbeuningen.nl. (Groot)-ouders mogen gratis meedoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *