Waalwoemi: Natuurschatten Verzamelen

Waalwoemi: Natuurschatten verzamelen

Datum: 22 mei. 2024
Tijd: 15:00 - 16:30

Locatie
Dijkmagazijn Beuningen


Tijdens de Internationale Week van de Biodiversiteit nodigt Het Dijkmagazijn op 22 mei kinderen uit om als echte biologen de rijkdom aan planten en dieren op de dijk en in de uiterwaard te onderzoeken en in beeld te brengen.

De natuur is een schatkist vol planten, dieren en andere organismen. Wie zoekt en goed kijkt valt van de ene verbazing in de andere. Van grote bomen tot de kleinste bloemetjes. Van wilde paarden tot verschillende soorten lieveheersbeestjes. Kinderen gaan met gidsen op zoek om allerlei soorten te vinden. Voor kleine vondsten staan loepen en microscopen klaar. Voor liefhebbers wordt uitgelegd hoe je bloemen en planten kunt drogen, zodat je ze kunt bewaren. Wie meer van kleine beestjes houdt, kan ze natekenen of fotograferen met een speciale lens op je mobieltje. Misschien wordt het een mooie start voor je eigen verzameling natuurschatten. Mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging.

Waalwoemi: Natuurschatten, woensdag 22 mei van 15.00-16.30 uur, startplaats Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen. Voor maximaal 15 kinderen tot 12 jaar. Deelname: 2,50 Euro (inclusief materiaal en consumptie), gratis via Kindpakket. (Groot-)ouders/opvoeders van harte welkom om gratis mee te doen. Reserveren via www.dijkmagazijnbeuningen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *