Waalwoemi: Minicursus Zagen En Snoeien Voor Kinderen

Waalwoemi: Minicursus zagen en snoeien voor kinderen

Datum: 02 nov. 2022
Tijd: 15:00 - 16:30

Locatie
Dijkmagazijn Beuningen


Kinderen die tijdens de Nationale Natuurwerkdagen de handen uit de mouwen willen steken, kunnen woensdag 2 november bij Het Dijkmagazijn Beuningen leren hoe je veilig takken kunt zagen en snoeien. Van alle snoeihout maken we takkenrillen: een mooie overwinterplek voor egels.

In het groen werken is leuk, je bent lekker bezig en ziet veel. En voor de natuur is het soms goed als er wat in gewerkt wordt. Zonder zaag en snoeitang hadden we geen knotwilgen. En de haag bij het Dijkmagazijn mag niet te hoog en te breed worden. Met zagen en snoeitangen is het oppassen geblazen. Weten wat je doet is belangrijk, en op elkaar letten ook. Je leert hoe je zaagt met zo min mogelijk inspanning, en hoe je takken makkelijk doorknipt zonder wrikken of trekken. Wie na een paar keer oefenen laat zien dat hij of zij veilig kan werken, krijgt een diploma. Met dat diploma op zak, lukt het je vast ook om thuis of op school zo’n takkenril aan te leggen. En dan vol ongeduld wachten tot er egels in komen slapen..
Deze Waalwoemi-activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging.

Waalwoemi: cursus zagen en snoeien, woensdag 2 november 15.00-16.30 uur. Startpunt Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen. Maximaal 10 kinderen vanaf 8 jaar, deelname € 2,50 per kind (incl. choco). Aanmelden is verplicht via www.dijkmagazijnbeuningen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *