Waalwoemi: Jonge Wateringenieurs Gezocht

Waalwoemi: Jonge wateringenieurs gezocht

Datum: 22 jun. 2022
Tijd: 00:00

Locatie
Dijkmagazijn Beuningen


Het Dijkmagazijn zoekt jonge wateringenieurs. Kom je woensdagmiddag 22 juni aan de Waal geulen graven, dijken bouwen en polders aanleggen?  Dan ervaar je zelf hoe stoer het werk was voor de dijkenbouwers vroeger om hun voeten droog te houden.

Nederland ligt voor een deel onder water. En rivieren stromen er dwars doorheen. Om droge voeten te houden zijn maatregelen nodig, anders krijg je overstromingen. Dus bouw met emmers, scheppen, grondboren, takken en stenen je eigen polder. Houden de dijken het als er golven tegen aan klotsen? En als je een stevige ringdijk aanlegt, kun je daar dan in gaan zitten en je voeten droog houden? Probeer uit hoe ingewikkeld het water tegen te houden is. Je bent verzekerd van een nat pak, maar je leert ook hoe leuk het werk is van watertechneuten. Op www.verhaaltussenmaasenwaal.nl kun je zien en lezen hoe mensen dat vroeger deden. Tip: trek stevige schoenen of laarzen aan, en kleren die vies mogen worden.

Deze activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging. Wij houden ons aan de RIVM-maatregelen. Bij slecht weer of andere beperkingen beslissen we op de dag zelf of de activiteit door kan gaan en krijgt u voor 10.00 uur bericht.

Waalwoemi: Jonge wateringenieurs gezocht, woensdag 22 juni van 15.00-16.30 uur. Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen. Max. 20 kinderen van 8 tot 13 jaar. Aanmelden is verplicht via www.dijkmagazijnbeuningen.nl. (Groot)-ouders mogen gratis meedoen, en voor de eerste vier helpende ouders zijn er kortingsbonnen voor een volgende activiteit. Aanmelden is nodig: www.dijkmagazijnbeuningen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *