Waalwoemi: Insectenhotels Maken

Waalwoemi: Insectenhotels maken

Datum: 21 apr. 2021
Tijd: 15:00 - 16:30

Locatie
Dijkmagazijn Beuningen


Op woensdag 21 april maken we in Het Dijkmagazijn Beuningen prachtige insectenhotels, waar wilde bijen en andere kriebelbeestjes hun nestjes in bouwen. Hang het thuis op en in de zomer kun je volgen wie er in je hotel komt wonen.

Nederland is op sommige plaatsen keurig opgeruimd. Kleine beestjes als bijen en spinnen houden van rommelige plekjes, waar ze zich kunnen verschuilen en hun eten kunnen zoeken. Om die kleine diertjes te helpen, maken we insectenhotels. Je krijgt een kistje dat je speciaal inricht. Wilde bijen bijvoorbeeld maken hun nestjes in holle stengels. Met rietstengels zijn deze dieren dus dik tevreden. En oorwurmen kruipen graag in een potje waar wat nat hooi in zit. En de mooiste lieveheersbeestjes zitten graag tussen wat dorre bladeren als het koud wordt. Met een insectenhotel help je dus de kleine diertjes in je tuin of op je balkon, zonder dat het daar een rommeltje wordt. Voor iedere deelnemer is er een bijenmasker. Daarmee kun je door de tuin vliegen en uitzoeken of je in de tuin zou willen wonen. Is de tuin veilig en goed te bereiken? Is er voldoende te eten? daarvoor krijg je ook een zakje met wilde plantenzaadjes mee. Deze Waalwoemi-activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging en Beleef de Waal.

Met Operatie Steenbreek Beuningen stimuleren gemeente Beuningen en Het Dijkmagazijn inwoners om hun woonomgeving groener te maken. Dat kan gaan van het aanbrengen van kleine veranderingen in de tuin tot aan samen met de buren de straat vergroenen. Een groene leefomgeving woont prettiger: het voorkomt hittestress en zorgt bij hoosbuien voor minder wateroverlast. Daarnaast trekt groen vogels en andere dieren aan.  Zij blij en u blij. Heeft u inspiratie, tips, hulp of materialen nodig om te vergroenen? Kijk op https://www.dijkmagazijnbeuningen.nl/steenbreek/.

Wij houden ons  aan de RIVM-maatregelen en hebben onze activiteiten hierop aangepast. Wij vragen daarbij uw kind zelfstandig naar de activiteit te sturen of hem/haar enkel te brengen en/of op te halen. Opgeven is verplicht. Bij slecht weer of andere beperkingen beslissen we op de dag zelf of de activiteit door kan gaan. Hierover krijgt u voor 10.00 uur bericht op de dag van de activiteit. Deze activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging.

Waalwoemi: Insectenhotels, woensdag 21 april 15.00-16.30 uur. Het Dijkmagazijn, Dijk 41  Beuningen. Max 12 kinderen van 8 tot 13 jaar. Kosten € 3,50. Reserveren verplicht via www.dijkmagazijnbeuningen.nl.

(fotograaf: Sjon, Operatie Steenbreek)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *