Waalwoemi: Heksenmiddag

Waalwoemi: Heksenmiddag

Datum: 21 okt. 2020
Tijd: 14:45 - 17:30


Het Dijkmagazijn organiseert woensdag 21 oktober een heksenmiddag voor kinderen tot en met 7 jaar in het Weurtsche Straatje. Een heks leert je welke kruiden te gebruiken zijn tegen brandnetelprik en andere ongemakken. En we gaan heksensoep koken op een echt houtvuur in een zwarte heksenketel.

Wie heksen eng vindt, kent de heksen van Het Dijkmagazijn nog niet. Die zijn lief en wijs. Ze kennen de natuur heel goed en weten wat er gevaarlijk is maar ook wat je kunt gebruiken. Een heks leert je welke planten je kunt eten, zodat je de goede plukt voor de soep. Een andere heks kent een heleboel spannende verhalen. Die vertelt ze als we gezellig om het kampvuurtje bij de pan soep zitten. En dan zijn er nog een paar anderen die heksenspelletjes spelen en je helpen om je eigen toverstokje te maken. Je kunt ook oefenen op een heksenbezem om te vliegen! Ieder kind gaat naar huis met droomzalf, waardoor je gaat vliegen in je eigen dromen.
Breng je (groot-)ouders mee, want het heksenpad is een route die je zelfstandig loopt. Bij slecht weer wordt op 21 okt om 10.00 op de site aangegeven dat de tocht niet doorgaat.

Deze Waalwoemi-activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging in samenwerking met de www.speelosaurus.nl en Bibliotheek Beuningen www.obgz.nl.

Waalwoemi: Heksenmiddag, woensdag 21 oktober 2020 van 14.45-17.30 uur. Starten is vanwege coronamaatregelen mogelijk in tijdsblokken vanaf 14.45 uur. Startplaats hoek Dijk-Distelakkerstraat Weurt. Voor kinderen tot en met 7 jaar. Deelname € 2,50 per kind. Begeleiding door (groot)-ouders is verplicht en zij mogen gratis meedoen. Aanmelden is ook verplicht: www.dijkmagazijnbeuningen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *