Vuur Maken En Excursie In De Kleine Willemswaard (Tiel)

Vuur maken en excursie in de Kleine Willemswaard (Tiel)

Datum: 08 sep. 2019
Tijd: 13:00 - 17:00

Locatie
Kleine Willemswaard


Sinds de eerste dag dat de mens het vuur meester werd, is vuur een essentieel onderdeel van ons dagelijks leven.
Vuur geeft ons de voordelen van hogere caloriewaarden uit ons voedsel, warmte, licht en daarmee meer comfort en veiligheid.
Heden ten dage is vuur zo vanzelfsprekend dat de meeste mensen niet meer beseffen wat er komt kijken bij het maken van een vuurtje.
Welke materialen zijn geschikt voor het starten van een vuur en in welke volgorde laten we het startende vuurtje ‘ escaleren‘ van een vonkje of smeulend hoopje as naar een volledig vuur, waarop gekookt kan worden of waarmee een nacht verlicht en verwarmd kan blijven?
Vuur niet alleen een voordeel voor ons, maar ook een destructieve kracht in de natuur. Het is dus noodzakelijk ook te leren begrijpen of het verstandig is een vuur te starten op de plek waar we ons bevinden en wat er bij komt kijken om een vuur veilig te houden, voor zowel onszelf als onze omgeving.

Alle bovenstaande dingen gaan we ontdekken op onze middag ‘vuur maken met primitieve middelen’.

Leer de geheimen van vuur maken in de ‘wildernis’ en ga mee op verkenning in deze uiterwaard, die pas sinds kort natuurgebied is!
De indeling van de middag is als volgt: ongeveer 2 uur workshop vuur maken en anderhalf uur durende excursie. Tussendoor drinken we wat met elkaar.

Kosten: 15 euro

Verzamelen bij hoofdingang uiterwaard aan de Echteldse dijk
Aanmelden via www.rivieractief.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *