Trekvogels Kijken En Luisteren

Trekvogels kijken en luisteren

Datum: 13 okt. 2019
Tijd: 08:00 - 10:00

Locatie
Dijkmagazijn Beuningen


Zondag 13 oktober organiseert Het Dijkmagazijn een excursie over trekvogels. De vogels die naar het zuiden trekken komen aan bod, maar ook de wintergasten die ons land binnenvliegen vanuit het hoge noorden. De gids neemt geïnteresseerden mee over de dijk en in de uiterwaard. Het is geen echte wandelexcursie; de groep staat regelmatig stil op de dijk en in de uiterwaard, waar de vogels goed zichtbaar en hoorbaar overvliegen.

Er is in deze tijd van het jaar een wisseling van de wacht gaande, waar de gids uitgebreid over zal vertellen. Veel soorten vogels vertrekken naar het zuiden. Bijvoorbeeld de Rietzanger, die naar West-Afrika vliegt op de energie van de bladluizen die hij afgelopen zomer gegeten heeft. Ook komen wintergasten ons land binnengevlogen. In de uiterwaarden is het een drukte van belang omdat er veel voedsel is. Ganzen zoeken systematisch naar groen gras. En veel zangvogels doen zich te goed aan de zaden. De putters en vinken pikken in grote groepen de kaardenbollen leeg.

Het Dijkmagazijn haalt alle verrekijkers uit de kast om de ganzen en zangvogels goed te observeren. Trek warme kleding aan en neem indien mogelijk een verrekijker mee.

Trekvogelexcursie, zondag 13 oktober, 8.00-10.00 uur. Startplaats Het Dijkmagazijn, Dijk 41 (hoek Waardhuizenstraat) Beuningen. Deelname € 3,50 volwassenen, kinderen € 2,50. Aanmelden is nodig via www.dijkmagazijnbeuningen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *