Struintocht Voor Kinderen In Kleine Willemswaard

Struintocht voor kinderen in Kleine Willemswaard

Datum: 04 sep. 2021
Tijd: 10:00 - 12:00

Locatie
Kleine Willemswaard


Ben je tussen de 8 en de 12 jaar en heb je zin om een ochtend met twee Natuurgidsen van IVN West Betuwe te struinen in de Kleine Willemswaard? Dan nodigen we je bij deze van harte uit om met ons op pad te gaan op zaterdag 4 september.

De Kleine Willemswaard is een stadswaard ten oosten van het centrum van Tiel. Het gebiedje ligt tussen de Waal, het Amsterdam-Rijnkanaal én het park Vijverberg. Het is een gebied dat een paar weken geleden met het hoogwater nog helemaal vol stond met water uit de Waal.

Wij gaan kijken hoe het er nu uitziet. Wat gebeurt er eigenlijk in de natuur in september? We gaan al onze zintuigen gebruiken. Wat zijn eigenlijk onze zintuigen? Gebruik jij die wel eens?

Er lopen runderen in het gebied; wie is de koe en waar is de stier, en hoe zie je of een koe een kalfje draagt? Als we ze zien kunnen we er naar kijken. We gaan ook dingen doen. Misschien komen we wel een klimboom tegen, en op het strand kunnen we ook dingen ontdekken!

Aanmelden is verplicht. Mail je naam en leeftijd en na een bevestiging van onze kant ben je van harte welkom. Dit is een activiteit alleen voor kinderen. Helaas pindakaas voor de begeleiders, jullie zijn welkom om ons op te halen en weg te brengen.

Zorg voor passende kleding; lange broek, stevige schoenen (of laarzen als het geregend heeft) en eventueel een (regen)jas.

Mocht er iets tussen komen, er is een gids ziek of het weer wordt erg slecht, dan laten we dat uiterlijk vrijdagavond per mail weten. Controleer je mail voor vertrek, dan rijd je niet voor niks.

We zien elkaar 4 september op de dijk, graag tot dan!

ps Deze foto is gemaakt door Fabrice Ottburg toen het water zo hoog stond

Meld je aan voor deze activiteit >

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *