Stenen Zoeken En Vuur Maken Voor Kinderen Met Autisme

Stenen zoeken en vuur maken voor kinderen met autisme

Datum: 25 sep. 2021
Tijd: 16:00 - 17:30

Locatie
Dijkmagazijn Beuningen


Het kan gevaarlijk zijn, maar het is ook ontzettend spannend: vuur maken. Daarom organiseert Het Dijkmagazijn zaterdag 25 september een minicursus vuur maken voor beginners. Kinderen met autisme zoeken samen met hun ouders vuurstenen en slaan daar vonken uit om een kampvuurtje aan te maken. De begeleiders helpen iedereen op weg.

Vuur is waarschijnlijk de belangrijkste uitvinding die mensen ooit gemaakt hebben. Met vuur heb je macht. Je houdt er wilde dieren en vijanden mee op een afstand, je kunt er eten op koken en je donkere hut wordt er door verlicht en verwarmd. Tegenwoordig maken we snel een vuurtje met lucifers of een aansteker. Vóór deze uitvindingen moesten mensen zich behelpen met de bliksem of met vuurstenen. Dat laatste lukt met enig oefenen.
Hoe het werkt kunnen kinderen met hun ouders in de uiterwaard bij Het Dijkmagazijn uitproberen. Behalve vlammen maken, leer je deze middag ook hoe je buiten een veilig vuurtje kunt aanleggen en doven, en wat je beslist niet moet doen.
Let op: trek geen nylon kleding aan, dat is gevaarlijk als je vuur maakt.

Waalwoemi: Stenen zoeken en vuur maken langs de Waal voor kinderen met autisme en hun ouders, zaterdag 25 september 2020 van 16.00-17.30 uur. Startpunt Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen. Max. 12 kinderen uit gemeente Beuningen van 6 tot 14 jaar. Kosten € 2,50 per kind, ouders/opvoeders dienen aanwezig te zijn en mogen gratis meedoen. Aanmelden is verplicht via: www.dijkmagazijnbeuningen.nl.

Deze Waalwoemi-activiteit is mede mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *