Ri4daagse – Expeditie West

Ri4daagse – Expeditie West

Datum: 03/09/2020 - 06/09/2020
Tijd: 00:00

Locatie
Slot Loevestein


Tijdens deze tocht splitst de rivierstroom zichzelf in honderden kreken met kleine en grote eilanden. Het land wordt steeds vlakker, grootschaliger en weidser. Rivieren ontmoeten de zee, water uit heel Europa komt hier samen. Je bent hier in het land van de zeehond, zalm, zeearend en de bever.

We struinen door prachtige natuurgebieden langs en door de rivier, varen met verschillende schepen over de grote wateren, fietsen over dijken, kanoën door de waterjungle van de Biesbosch, reizen over het eiland Tiengemeten via Goeree Overflakkee, naar de Noordzee. Onderweg zorgen belevenissen en ontmoetingen ervoor dat je steeds weer vanuit een ander perspectief naar de delta, jezelf en elkaar kijkt.

Je reist met een lichte dagrugzak, je kampeer- en overnachtingsspullen worden namelijk door ons vervoerd en onze koks zorgen onderweg voor heerlijk vegetarisch eten.

AANTAL DEELNEMERS
We gaan met ca. 50 deelnemers op op pad naar zee met Expeditie West.

OVER DE AFSTANDEN
Bij Expeditie West zijn de afstanden die we per dag wandelen minder groot dan bij Expeditie Oost. Om je een idee te geven van de afstanden: op een dag loop/struin je17 kilometer en vaar een stuk of je fietst 30 kilometer, maakt een vaartocht en loopt 10 kilometer of je fietst 15 kilometer, vaart drie uur in een kano en loopt nog 6 kilometer.
Overigens loopt iedereen in zijn eigen tempo, alleen of samen, net wat je wilt. Er zijn wel momenten wanneer iedereen elkaar weer ontmoet: op het moment dat je de boot moet halen of bij een belevingsprogramma bijvoorbeeld.
Iedereen reist 4 dagen mee bij Expeditie West en kampeert onderweg.

IS KANOEN EEN PROBLEEM? LAAT HET ONS WETEN!
Wanneer je opziet tegen het kanoën, kun je dit op het boekingsformulier aangeven of via de mail. In dat geval zorgen we voor een kleine sloep met een motor waarin je met ca. 6 personen kunt varen.

INFO OVER DE KANO’S
We varen met kano’s en niet met kajakken. Een kano is van boven open, is vaak breder dan een kajak, je kan er gemakkelijk in- en uitstappen en heeft meer ruimte voor bagage. Daarnaast kan je in een kano ook met meer mensen zitten.
We varen met twee- en driepersoons kano’s. Er zit ook een verschil in de peddels: bij een kajak heb je een dubbelbladige peddel en bij een kano een steekpeddel met één blad. Je krijgt van tevoren een instructie over de peddeltechniek. Het is heel eenvoudig, echt iedereen kan het na een beetje oefenen!

WE GAAN KAMPEREN
We hebben drie prachtige locaties waar we kamperen onderweg: we slapen op een eiland, met uitzicht op het Hollands Diep en tegen de duinrand, vlak bij zee.
Er zijn eenvoudige douches/toiletten/wasbakken aanwezig.
Je neemt hiervoor je eigen tent en slaapspullen mee.
Onze groepstent is te klein wanneer we 1,5m afstand moeten houden. We gaan dus uit van goed weer en eten dus buiten. Bij een bui schuilen we in onze eigen tenten.

WIJ VERVOEREN JE SPULLEN
Je tent, matje, slaapzak, schone kleding, tandenborstel en pyjama vervoeren wij voor je naar de volgende overnachtingsplek zodat je lekker licht kunt reizen overdag.

HET ETEN IS GEREGELD
Wij zorgen voor het ontbijt (vrijdag zaterdag en zondag), een lunchpakket voor onderweg (vrijdag, zaterdag en zondag) en het avondeten (donderdag, vrijdag, zaterdag) waardoor je 4 dagen lang zorgeloos en met een licht rugzakje kunt genieten van de tocht naar zee. Tijdens Expeditie West eten we vegetarisch. Bij het ontbijt is er koffie en thee, bij de lunch zit frisdrank en bij het avondeten zijn er karaffen met water.

EN OOK HET VERVOER NAAR HET BEGINPUNT VAN EXPEDITIE WEST
Op zondagmiddag rond 16.00 uur stappen we op de bus die iedereen vanaf de Noordzee weer terugbrengt naar het beginpunt van Expeditie West. Ook je kampeerspullen gaan mee. We komen rond 17.30 uur aan op het beginpunt.

INSCHRIJVEN >

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.