Ri4daagse – Expeditie Oost

Ri4daagse – Expeditie Oost

Datum: 13/08/2020 - 16/08/2020
Tijd: 00:00

Locatie
Sprok Strand


We struinen, fietsen en varen in 4 dagen tijd van het meest oostelijke punt van Expeditie Oost: de Millingerwaard naar Slot Loevestein, een kasteel precies op de overgang van rivier en delta.
Tijdens Expeditie Oost trekken we door robuuste natuurgebieden langs de grootste rivier van West Europa, struinen we over rivierstranden, steken we met kleine bootjes nevengeulen en andere wateren, zwieren we met onze fietsen over kronkeldijken en door uiterwaarden en varen we met grotere schepen over de Waal. Het is een avontuurlijke tocht met prachtige vergezichten, mooie ontmoetingen en een bijzonder belevingsprogramma waarin de beleving van het rivierenlandschap en de delta centraal staat.
Iedereen loopt en fietst in zijn eigen tempo, samen of alleen. We reizen dus niet in één groep- waardoor je kunt genieten van de rust en de weidsheid van het rivierenlandschap.

BOEKEN DAGTICKET EXPEDITIE OOST 
Om mee te kunnen met Expeditie Oost heb je een Dagticket nodig zodat je op een huurfiets kunt stappen en mee kunt met schepen, pontjes, sloepjes die speciaal voor de Ri4daagse varen. Je hebt het basisticket ook nodig voor de Expeditie kaarten, het belevingsprogramma onderweg en om iedere dag te kunnen beginnen met een kop koffie, thee en koek.

BIJBOEKEN VAN LUNCHES / DINER / TASVERVOER ETC. 
Het zijn 4 dagtochten, eten en overnachtingen regel je zelf.
Naast het Dagticket kun je een aantal dingen bijboeken. Denk aan een lekkere Ri4daagselunch of een diner op een mooie plek aan de rivier. Je kunt zelfs je reistas door ons laten vervoeren van het begin naar het eindpunt van de dag. Heel handig wanneer je wilt overnachten in een B&B en overdag niet wilt slepen met je overnachtingsspullen.
Ook een busticket op vrijdag en zaterdag naar de startlocatie van de dag kan handig zijn, mocht je auto daar staan. Op donderdag en zondag, eindigt de tocht op de startlocatie van de dag en heb je geen busticket nodig. Kijk even naar de dagtraject kaarten hieronder ter verduidelijking.

BIJ HOEVEEL DEELNEMERS GAAT EXPEDITIE OOST DOOR?
Expeditie Oost 2020 gaat door bij 55 deelnemers. Wanneer het gevaarlijk noodweer is of extreem hoogwater waardoor we de uiterwaarden niet in kunnen annuleren we de tocht. Deelnemers kunnen in dat geval kiezen voor een voucher of terugave van hun geld.

FOTO’S EN REVIEWS.
Ben je benieuwd naar de foto’s en reviews van eerdere expedities kijk dan hier . De foto’s geven je een indruk van de sfeer, maar dat wat je mee gaat maken is qua route en belevenissen onderweg nooit helemaal hetzelfde als de voorgaande expedities.

KAMPEREN
Het is dit jaar niet mogelijk om te kamperen buiten campings omdat de vergunningen hiervoor niet afgegeven worden vanwege Corona regelgeving.

CORONA
We zullen er onderweg alles aan doen om de Coronamaatregelen in acht te nemen en volgen hierbij het protocol van de KNWB. Deelnemers met koorts of andere corona verschijnselen kunnen helaas niet mee met de tocht.

Inschrijven >

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.