Rein Water Feest

Rein Water Feest

Datum: 29 jun. 2023
Tijd: 13:30

Locatie
Veerhuis Varik


Graag nodigen we je uit voor een prachtig evenement aan de Uiterwaarden in Varik. Dit wordt een inspirerende middag waarop we het Water centraal stellen; haar danken en vieren. Deze dag maken wij heel zichtbaar dat het Water binnen het Veerhuis Voor de Aarde een hele centrale plek heeft onder de naam Rein Water.  

Dit is gebaseerd op de ingeving van Frans-Willem om de Bron te gaan Voeden: Feed the Source 

Het Veerhuis wordt een Hub voor Drinkable Rivers waarbij naast de eigen gemeenschap ook andere hubs van harte welkom zijn. We hebben immers allemaal op onze eigen plek en manier een bijzondere band met ‘onze rivier’, waarbij wij dit ook samen dragen en zichtbaar willen maken om mensen in beweging te brengen en zorg te dragen voor haar Water.  

Globaal programma

13.30 – Aanvang met welkom door Henry Mentink die Frans-Willem Deliën zal introduceren. Daarna zal Li An Phoa haar verhaal over Drinkable Rivers en het belang van hubs delen. Vervolgens lopen wij met elkaar ‘pelgrimerend’ langs de Waal naar een strandje waar wij bij de Rivier kunnen zijn.  

Daar delen wij verhalen in 5 kringen, doen we een ceremonie en zingen en drummen we voor het Water.

Er zullen Wisdom Keepers vanuit verschillende landen aanwezig zijn die ook hun verhalen en rituelen delen en uitvoeren. Daarnaast zijn er mensen vanuit het dorp en het netwerk van het Veerhuis aanwezig. Dit zal een hele diverse groep zijn: van beheerders van een investment fund tot aan kinderen en kunstenaars.  

Er worden professionele opnames gemaakt: drone/foto’s/film. Lokale en regionale krant/televisie zullen deze middag voor meer mensen zichtbaar maken.   

Nadat wij bij het Water in kringen met elkaar verhalen hebben gedeeld, sluiten we af met het danken van het Water met zang/dans/drummen. Vervolgens pelgrimeren we samen terug naar het Veerhuis waar we om 17.30 uur aankomen.  

Genodigden zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan een maaltijd.

Organiserend team 
Frans-Willem Deliën 
Marinus Behrens  
Annelotte Verhaagen 
Dénise van der Linden (gastvrouw) 
Henry Mentink 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *