Op Safari Door De Stad Nijmegen

Op safari door de stad Nijmegen

Datum: 12 feb. 2020
Tijd: 15:00 - 17:00

Locatie
De Bastei


Ga jij op woensdag 12 februari ook mee met de Scharrelkids, de natuurontdekkersclub voor kinderen van 8 tot 12 jaar? We gaan die middag op pad door het centrum van Nijmegen. De winkels, bioscopen, restaurants en verkeer trekken de meeste aandacht in de stad, maar als je goed kijkt en zoekt ontdek je ook veel natuur, ook in de winter. Deze activiteit wordt georganiseerd in samenwerking met IVN Rijk van Nijmegen.

Veel dieren zijn gewend geraakt om in de stad te leven. Ze vinden daar altijd wel voedsel, scharrelen door het afval of eten wat de mensen voeren. Tijdens deze ontdekkingstocht gaan we bekijken welke dieren dat zijn.

We vinden resten van beestjes die miljoenen jaren geleden op aarde leefden, fossielen genoemd. Welke zien we allemaal?

Ondanks alle stenen zijn er genoeg plantjes die er een plekje vinden om te groeien en die zich juist in de stad thuis voelen. En heb je wel eens korstmossen door een loep bekeken? De natuurgidsen van IVN weten ze te vinden!

Deze leuke en leerzame ontdekkingstocht duurt ongeveer twee uur en begint om 15.00 uur bij de ingang van De Bastei. Trek fijne wandelschoenen aan en loop met ons mee!

Kosten
€ 3,00 / Vrienden van De Bastei & IVN € 1,50

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *