Natuurwandeling Door Maasuiterwaarden Keent

Natuurwandeling door Maasuiterwaarden Keent

Datum: 13 aug. 2023
Tijd: 10:00 - 12:30

Locatie
Informatiecentrum van Brabants Landschap


Vrijwilligers van Brabants Landschap organiseren zondag 13 augustus een natuurwandeling door de uiterwaarden van de oude Maasbocht in Keent. De wandeling staat in het teken van de zomerse natuur in het gebied: vlinders, rupsen, zingende vogels en volop bloeiende planten. Bijzondere aandacht tijdens deze wandeling is er ook voor de grote wilde grazers die bijdragen aan waterveiligheid en natuurontwikkeling. 

De wandeling met natuurgidsen gaat vooral over onverharde paden en over paadjes die zijn gemaakt door de grote grazers in het gebied. We starten om 10.00 uur bij het informatiecentrum van Brabants Landschap en Stichting Taurus aan de Zuijdenhoutstraat 2 in Keent en zijn rond 12.30 uur terug. Parkeren kan op het terrein van het infopunt en deelname is gratis. Een vrije gift is natuurlijk welkom. Aanmelden is niet nodig.

Hand in hand
In de uiterwaarden van de oude Maasbocht in Keent vindt iets bijzonders plaats. Hoogwaterveiligheid en natuurontwikkeling gaan hand in hand. Taurossen zorgen samen met Exmoorpony’s ervoor dat het gebied open blijft om water uit de Maas te kunnen bergen bij een hoogwaterstand. Daarnaast zorgen zij door hun begrazing voor meer diversiteit in de natuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *