Lezing “Moestuintjes Op Mars” Door Dr. Wieger Wamelink

Lezing “Moestuintjes op Mars” door dr. Wieger Wamelink

Datum: 10 dec. 2019
Tijd: 20:00 - 22:00

Locatie
Bevrijdingskerk Wageningen


Deze bijzondere presentatie wordt gegeven door Wieger Wamelink, die onderzoek uitvoert naar de mogelijkheden van landbouw op de Maan en op Mars.

Het gaat er de komende decennia waarschijnlijk echt van komen: de eerste mensen zetten voet op Mars. Wie die mensen gaan zijn, is nog in nevelen gehuld.

Maar ze moeten in ieder geval groene vingers hebben. Want eenmaal op Mars aangekomen zullen ze hun eigen voedsel moeten verbouwen.

En dat is zelfs voor botanisten -dat wil zeggen: mensen die er voor gestudeerd hebben- een enorme uitdaging. Daar is Wieger Wamelink, de afgelopen jaren wel achter gekomen. In een kas in Wageningen probeerde hij de meest uiteenlopende planten en gewassen te verbouwen op nagebootste Marsgrond. De resultaten zijn verbijsterend en bemoedigend tegelijk. “We verwachtten weinig groei op de voedselarme bodem,” vertelt Wamelink.

“En als er al iets zou ontkiemen, zou  het snel doodgaan doordat er zoveel zware metalen in de grond zitten”. Toch hadden ze kiemingspercentages die tussen 80 en 90% lagen.

Aanvang 20.00 uur in de Bevrijdingskerk Ritzema Bosweg 18, Wageningen.

Locatie: Bevrijdingskerk Ritzema Bosweg 18 Wageningen
Organisatie: KNNV Wageningen e.o.
Telefoon: 0318 43062
E-mail: inavankeulenchellonl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *