skip to Main Content

LekArt Festival 2022

Datum: 23/09/2022 - 25/09/2022
Tijd: 00:00

Locatie
Werk aan het Spoel


LekArt is het 2-jaarlijks 3-daags kunstfestival dat plaatsvindt op en rond Werk aan het Spoel langs de Lek bij Culemborg. Het volgende LekArt festival vindt plaats van vrijdag 23 t/m zondag 25 september 2022.

LekArt festival 2022: River Deep – pracht en kracht van de rivier

Onder de titel River Deep presenteert LekArt 2022 in het landschap van de Lek hedendaagse site-specific kunstwerken van beeldende kunst, performance en installatiekunst, theater en lens-based media fotografie en film. River Deep nodigt de bezoeker uit zich te verdiepen in de natuurkracht van de rivier. De Lek – een vertakking van de Rijn – karakteriseert het landschap rond Culemborg en als pars-pro-toto ook het deltalandschap van Nederland als geheel.

Ieder werk in River Deep belicht iets van de kracht en pracht van de rivier en hoe de mens daar in verleden en heden mee om is gegaan. De bezoeker ziet en ervaart de kunstwerken te voet, boot, fiets of in combinaties daarvan. In een volgorde die hij of zij zelf bepaalt. Wie daarnáást meegenomen wil worden, kan kiezen voor een route langs de kunstwerken langs vier motieven:

  • dijk (knooppunt met de rivier)|
  • wachter (alertheid na overstromen van de rivier)
  • jaagpad (reanimatie van het beroemde ‘riviergezicht’ uit de schilderkunst)
  • stroom (openstaan voor pracht en kracht van de rivier).

Die volgorde staat voor de ontwikkeling van controle over de natuur naar een meer bescheiden houding en nieuwe openheid, waar River Deep over gaat.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top