Kindercollege ‘De Schatkist Van De Natuur’

Kindercollege ‘De schatkist van de natuur’

Datum: 13 apr. 2022
Tijd: 15:00 - 16:00

Locatie
Bibliotheek Beuningen


Op woensdag 13 april om 15.00 uur is er een Kindercollege in de bibliotheek Beuningen. William van den Akker werkt als bioloog bij Het Dijkmagazijn. Hij laat die middag de kinderen ontdekken wat het belang van alle planten en dieren in de natuur is.

De wilde paarden en koeien in de uiterwaarden spelen de hoofdrol in William’s verhaal. De natuur lijkt op een grote schatkist met de mooiste verzameling levende dieren en planten. Die rijkdom aan verschillende soorten noemen we biodiversiteit.
Hoe meer verschillende soorten planten en dieren in een gebied leven, hoe beter dat voor al die planten en dieren is. Ook voor mensen is biodiversiteit belangrijk. William laat zien hoe je de biodiversiteit in je eigen omgeving groter kunt maken.

Al 25 jaar samen naar de Waal
Het Dijkmagazijn bestaat 25 jaar! We vieren het jubileum met onze Beuningse partners. Een heel jaar lang zijn er op allerlei plekken in de gemeente bijzondere activiteiten te doen. Alles staat in het teken van 25 jaar samen naar de Waal. Met onze jubileumpartners: Perspectief, Bibliotheek Beuningen, Paulusgilde, Over en Weer, Vrijwillig Landschapsbeheer Beuningen. En natuurlijk Gemeente Beuningen, vrijwilligers, donateurs en sponsors.

Praktische informatie
Kindercollege De schatkist van de natuur, woensdag 13 april 2022 van 15.00-16.00 uur. Bibliotheek Beuningen, Schoolstraat 16. Voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Aanmelden is verplicht via bibliotheekbeuningen. www.obgz.nl/agenda/Kindercollege-13apr2.html.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *